CERDANYOLA VIBRA AMB ELS SONS DE TAMBORS I BOMBOS

El passat 18 de maig Ceranyola va viure la IX Tobada de Tambors i Bombos d’Aragó. Grups de Tambors i Bombos de les Cases i Centres d’Aragó  de Barcelona, Lleida, Mollet, Santa Coloma de Gramanet i Cerdanyola. Com a Entitat convidada va participar la “Banda de Bombos y Tambores de Azanuy” (Osca).

Sortint de quatre puns diferents  de la ciutat, coordinats per la Policia Local, van arribar alhora a la plaça Abat Oliba, on van ser rebuts per l’alcadessa, Carmen Carmona, Montserrat Montiel, Regidora de Cultura i un bon grapat de Regidors. En el seu discurs de benvinguda la Alcaldessa va destacar el paper de la Casa d’Aragó de Cerdanyola, que partipa sovint en totes les manifestacions culturals de la ciutat i desenvolupa una enorme tasca formativa i solidària.

En aquesta plaça es va produir la exhibició dels grups participants i es van viure moments molt  emotius, com l’homenatge a Cipriano Nogués, recentment mort i al que es seu grup recordava dipositant el seu tambor i la seva camisa al mig de la plaça. Els grup de Barcelona va estrenar una peça dedicada als 9 pobles de la Ruta del Tambor i Bombo de Terol. Actuació molt destacada i molt aplaudida va ser la de la banda de Tambors i Bombos d’Azanuy, que va demostrar un gran domini dels intruments i una destreça i coordinació per sobre de l’habitual.

Una cercavila multicolor els va conduir a la plaça Lluís Companys on es va dedicar amb unes peces comunes a la ciutat de Cerdanyola la Troba de 2014. En sonora comitiva es van traslladar a l?ateneu de Cerdanyola on van posar final a l’event.

El posterior dinar de gemanor va servir per consolidar la convivencia dels grups i repartir els trofeus de record de la Trobada. La Regidora de Cultura, en els parlaments va felicitar als participans per l’èxit de la Trobada, en especial a la Casa d’Aragó de Cerdanyola, tot destacacant el servei a la cultura ciutadana. Els va emplaçar per participar en la trobada de 2015. Moment emotiu va ser el parlament de  la vídua de Cipriano Nogués que va agrair l’homenatge al seu marit.

Tots els participants es van acomiadar amb un ¡Fins el Proper Any!. DSCN9613_redimensionar DSCN9620_redimensionar SONY DSC CIMG0053_redimensionar SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SAM_2221_redimensionarDSCN9613_redimensionar SONY DSC DSCN9620_redimensionar SONY DSC SONY DSC SONY DSC CIMG0053_redimensionar

SONY DSCSONY DSC