L’AB VENDRELL SUPERA AL BÀSQUET MOLINS I AFRONTARÀ LA DARRERA JORNADA AMB PRÀCTICAMENT TOTES LES OPCIONS PER ACONSEGUIR LA PERMANÈNCIA.

Els taronges guanyen 67-59 i dissabte viatjaran a Esparreguera amb 21 punts de marge al seu favor.

El conjunt vendrellenc va superar el primer dels dos compromisos que li quedaven per assegurar una temporada més la permanència a la Copa Catalunya. Els de Dani Ventosa es feien amb la victòria per 67-59 davant el Bàsquet Molins, un rival directe, en un matx que es va decidir després del descans, on els locals van ser molt superiors.

El segon escull serà, el proper dissabte a la pista de l’Esparreguera; els del Baix Penedès, després d’aquesta darrera victòria són desens amb un balanç de 14-15 a manca d’una jornada per acabar la lliga, amb un triomf de marge sobre l’equip esparreguerí, el proper rival i el conjunt que marca la zona de promoció de permanència.

Els taronges, però, afrontaran aquesta final, amb 21 punts de marge al seu favor, 86-65 en el partit de la primera volta, què els dona moltes opcions de lligar la permanència, el triomf o la derrota per menys de 21 punts els serveix per seguir una temporada més a la màxima categoria del bàsquet català.

El partit davant el Molins començava amb moltes errades, reflex del què es jugaven els dos conjunts, amb un marcador pobre, 5-9 als sis minuts de joc; dos triples consecutius dels visitants a les acaballes d’aquest primer quart, deixaven un 8-15 al lluminós.

En el segon període els del Vendrell continuaven tenint molts problemes per anotar, l’agressiva defensa del Molins dificultava l’atac dels locals que no trobaven la manera de trencar-la; així doncs, els del Baix Llobregat manaven 18-26 a 3.13 d’arribar al descans. Cinc punts consecutius d’Isao Kinoshita, retallaven 23-29, el marcador, a l’equador del matx. Era clar, que els vendrellencs tenien que reaccionar si no volien que el partit se’ls escapés, i així ho van fer.

A la represa, la intensitat defensiva i l’encert en atac d’Eloi Galofré i Kinoshita, donaven un parcial d’11-2 que capgirava 34-31 la situació. A partit d’aquí, els locals es van sentir còmodes i en ràpides transicions, superaven als de Molins de Rei , que veien com encaixaven un contundent parcial de 24-9 en aquest tercer període que deixava un 47-38 a la fi del mateix.

A l’inici de l’últim quart, cinc punts consecutius, amb triple inclòs, de Marc Molina estiraven el resultat fins el 52-40 a 7.50 del final; els taronges, amb el control del marcador van saber jugar amb cap, gestionant els atacs, buscant sempre la millor opció i al darrere tapant la producció del rival. Uns últims minuts on el joc es va travar, fet que va beneficiar als de Coma-ruga que encaraven els dos darrers minuts amb un 59-50 favorable, que els visitants ja no van poder capgirar.

Victòria fonamental a l’espera del decisiu duel del proper dissabte.

Pel Vendrell van jugar: Kinoshita (18), Galofré (13), Borjas (4), Miguel (4), Rovirosa (5), Gabaldón (3), Molina (12), Casado (2), Mateu (3) i Nieto (3).

Parcials: 8-15, 15-14 (23-29), 24-9 (47-38), 20-21 (67-59).

senior

Derrotes del sènior femení i del B masculí que els complica la classificació.

El sènior femení perdia per 57-54 a la pista del cuer, el Corbera, un equip què amb els resultats de la jornada ha consumat el descens de categoria. Un resultat que complica el futur de les vendrellenques. A manca de dos jornades pel final, les taronges presenten un balanç de 10-18, situades en tretzena posició, en zona de promoció de permanència, tot i què, poques, però, encara tenen opcions de permanència directe. Tot passa, per superar al proper rival, el Bàsquet Molins B, equip que marca la salvació, fer-ho per més de sis punts i esperar resultats dels rivals.

Per la seva banda el sènior B masculí perdia de manera cruel per 61-62 davant el Torreforta B, un rival directe. Un resultat que els condemna a jugar la promoció de permanència a tercera catalana, a manca d’una jornada per acabar la lliga. Una última jornada que els portarà a visitar la pista de l’Esquitx St. Sadurní, amb la intenció de guanyar per mantenir l’avantatge de camp en el play-out.

El junior masculí d’interterritorial, superava per 74-72, en un partit dels què fan afició, al líder, el Sant Nicolau. A falta d’un partit per acabar la lliga, els taronges buscaran la segona posició, que dona dret a fases, diumenge a la pista del Cornellà B, precisament l’equip amb el qual estan empatats i s’estan jugant el segon lloc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Equips, jugadors i jugadores. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.