L’AB VENDRELL GUANYA A LA PISTA DEL SAFA CLAROR I TÉ LA PERMANÈNCIA MÉS A PROP.

Victòria dels taronges per 64-68, que hauran de guanyar dissabte al Bàsquet Molins, en un partit decisiu, per pràcticament, assegurar la categoria.

Triomf molt important del conjunt vendrellenc a la pista del Safa Claror, per 64-68, en un partit molt disputat, els locals amb aquesta derrota consumen el descens de categoria, amb un Vendrell que va portar la iniciativa, amb tots els jugadors sumant, però, que no va poder respirar tranquil fins l’últim segon de l’encontre.

Era una victòria obligada pels de Dani Ventosa, que a manca de dos jornades per acabar la lliga, estan situats a la desena posició, amb un balanç de 13-15, un triomf per sobre de l’Esparreguera i del Bàsquet Molins, tots dos van guanyar en aquesta jornada, situats en zona de promoció de permanència, a l’espera del decisiu partit de dissabte davant els de Molins de Rei.

El partit començava, amb el referent dels visitants, Eloi Galofré, tocat físicament per una lesió, en uns primers minuts amb molta intensitat, la producció de JJ Miguel i Marc Molina donava un 9-14 als del Baix Penedès, als vuit minuts de joc, que tancarien el primer quart amb un 13-18 al lluminós.

Dos triples dels juniors, gran partit el seu, de Lluís Casado i Oriol Mateu, donaven un parcial de 2-9, als vendrellencs, que deixava un 15-27 a l’inici del segon període; un nou triple d’Isao Kinoshita ampliava el resultat fins el 19-32, amb un conjunt local molt tocat, per la superioritat dels taronges. De tota manera, el Safa, conscient del què és jugava, contestava, amb dos triples, que obrien un parcial de 10-0, que tancava aquest segon quart i deixava un ajustat 29-32 al descans.

A represa, un triple dels locals capgirava el resultat 36-34, el partit s’igualava i les errades entre els dos oponents sovintejaven, 40-39 a l’equador d’aquest tercer quart; les transicions dels vendrellencs i la intensitat defensiva els posaven novament en franquícia després d’un 2-9 que suposava el 42-48, que els de Barcelona deixaven en un 46-50, al final del tercer període, en un frec a frec constant entre els dos oponents.

El darrer quart va ser vibrant, després d’uns primers minuts on ningú podia anotar, degut a la intensitat defensiva, un triple del Safa Claror despertava als del Vendrell; els pivots visitants treien redit de la seva superioritat i anotaven des del tir lliure 49-55; l’intercanvi de cistelles afavoria als vendrellencs, que després d’un 2+1 de Marc Rovirosa, encarrilaven el partit amb el 55-63 a poc més de tres minuts del final. Però, novament els locals reaccionaven, set punts consecutius del jugador Ignasi Jordán, ajustaven 62-63 el marcador a un minut i escaig de la fi. Un darrer minut que va ser dramàtic, dos tirs lliures d’Eloi Galofré eren contestats pels locals, 64-65; Pau Borjas anotava una cistella vital pels taronges 64-67 i en la darrera possessió, el Safa no podia superar la bona defensa visitant i JJ Miguel sentenciava el resultat amb un darrer tir lliure.

Victòria que donarà moral de cara al transcendental partit del proper dissabte, a Coma-ruga, davant el Bàsquet Molins, que pot suposar la permanència matemàtica.

Pel Vendrell van jugar: Rovirosa (8), Kinoshita (3), Borjas (6), Molina (14), Miguel (14), Nieto (2), Galofré (7), Casado (3), Mateu (11), Chavalés i Thiam.

Parcials: 13-18, 16-14 (29-32), 17-18 (46-50), 18-18 (64-68).

IMG-20150926-WA0011

 

Derrotes del sènior femení i del sènior B masculí.

El sènior femení perdia per 62-69 davant el Sant Just, el tercer classificat de la segona catalana, en un gran partit de les vendrellenques que cedien en la pròrroga, després de què l’encontre acabés amb empat 57-57, una llàstima. Les taronges, amb un balanç de 10-17, ocupen la tretzena posició, en zona de promoció de permanència, a manca de tres jornades pel final, encara que tenen la salvació a un partit de diferència. Dimecres, en partit avançat, visitaran la pista del cuer, el Corbera.

El sènior B masculí cedia per 62-58 a la pista del Cubelles, en un matx molt igualat. A manca de dos jornades pel final, els del Vendrell estan situats a la dotzena posició amb un balanç de 12-16 en zona de promoció de permanència a tercera catalana , tot i que els llocs que donen la salvació estan a un triomf de diferència. Dissabte rebran la visita d’un rival directe el Torreforta B.

Carles Ambrona

Aquesta entrada ha esta publicada en Equips, jugadors i jugadores. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.