A L’AB VENDRELL SE LI ESCAPA LA VICTÒRIA EN LA SEGONA PRÒRROGA I HAURÀ DE GUANYAR DIUMENGE A LA PISTA DEL SAFA CLAROR.

Els taronges cedeixen 76-81 davant el Roser, però, les derrotes dels rivals directes els deixa fora dels llocs de promoció de permanència.

Dura derrota de l’equip vendrellenc, després de dos pròrrogues, davant el cinquè classificat, el Roser, pel resultat de 76-81; en un matx, on els de Dani Ventosa van jugar a un gran nivell, tenint la victòria a tocar, però, van topar amb un rival rocós i molt encertat des de la línia de tres punts, amb 16 triples convertits.

A manca de tres jornades per acabar la lliga regular, els del Baix Penedès, estan situats en la desena posició amb un balanç de 12-15, amb un triomf de marge respecte les posicions de promoció de permanència, que ocupen el Bàsquet Molins i l’Esparreguera, tots dos derrotats aquesta jornada, que ha beneficiat els interessos dels vendrellencs. Diumenge, els del Vendrell no poden fallar a la pista d’un SAFA Claror sentenciat al descens de categoria.

L’encontre començava amb un Roser que aprofitava les ràpides transicions per agafar la iniciativa, davant un equip local, que carregava el joc sobre els seus interiors, 15-17 al final del primer quart.

Un parcial de 7-0, amb Eloi Galofré i Oriol Mateu molt actius, a l’inici del segon període, capgirava la dinàmica del partit; els visitants, es van veure sorpresos per la bona defensa dels taronges, que s’emportaven aquest segon quart per un parcial de 18-9, que deixava un 33-26 al descans.

A la represa, va continuar el domini dels vendrellencs 38-29, dominant dintre la zona, de tota manera, els de Barcelona començaven a estar encertats des del triple i empataven 41-41 el marcador a 3.29 d’acabar aquest tercer quart; al qual s’arribava amb un 48-45 al lluminós.

El darrer període va ser trepidant, els punts de Marc Molina donaven un 55-45 al seu equip a 7.05 del final; però, els visitants contestaven amb una gran defensa, sis minuts sense anotar dels taronges , i parcial de 0-9 que els tornava a deixar amb avantatge 57-60 a 2.40 de la fi. Un final que va ser molt emocionant, i que els vendrellencs van poder remuntar gràcies a l’orgull, amb 59-63 una cistella de JJ Miguel deixava el 61-63 a 34 segons; el Roser fallava el seu atac i Marc Rovirosa empatava 63-63 a manca de set segons de la botzina final, en aquest temps els visitants van poder llençar un triple que no va entrar i donava pas a la pròrroga.

En el temps extra va continuar el frec a frec, cinc punts d’Eloi Galofré posaven el 71-70 a 1.08, els visitants fallaven el seu atac i en l’última possessió JJ Miguel rebia una falta personal, de la qual anotava un tir lliure que suposava el 72-70 a vuit segons del final. Malauradament, el Roser anotava una cistella en el darrer segon, que enviava 72-72 el partit a una segona pròrroga. Un segon temps extra, amb un equip local molt cansat, que va veure com el seu rival anotava dos triples, que feien molt mal i que deixaven un 74-81 a 40 segons del final, que ja no es va poder capgirar.

Derrota dura, però, cal pensar en positiu i el que toca és sumar la victòria a la pista del SAFA Claror, el proper diumenge, per acostar-se a la permanència de manera definitiva.

Pel Vendrell van jugar: Kinoshita (3), Nieto (2), Galofré (22), Borjas (5), Miguel (17), Molina (14), Galán, Mateu (4), Rovirosa (9), Casado i Chavalés.

Parcials: 15-17, 18-9 (33-26), 15-19 ( 48-45),  15-18 (63-63), 9-9 (72-72) 4-9 (76-81).

senior

Importants victòries del sènior femení i del sènior B masculí.

El sènior femení guanyava a la pista d’un rival directe el Sant Joan Despí, pel resultat de 52-58, després d’un gran partit de les taronges. A falta de quatre jornades del final, les vendrellenques són dotzenes amb un balanç de 10-16, a una victòria dels llocs que donen la permanència a segona catalana de manera directe. Dissabte rebran la visita del Sant Just, tercer classificat, en un partit que pot ser decisiu.

El sènior B masculí superava de manera contundent al conjunt de l’AAEET Valls, per un clar 88-52, en un partit rodó dels vendrellencs. A manca de tres jornades pel final, els taronges estan situats a la dotzena plaça, amb un balanç de 12-15 en zona de promoció de permanència a tercera catalana, però, a un sol triomf de diferència dels llocs que donen la salvació. Dissabte visitaran la pista del Cubelles.

El junior masculí d’interterritorial derrotava per 74-60 al Cantaires Tortosa. Amb aquest resultat, els taronges segueixen segons amb un balanç de 18-6. El proper cap de setmana descansaran.

Carles Ambrona

Aquesta entrada ha esta publicada en Equips, jugadors i jugadores. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.