BRILLANT VICTÒRIA DE L’AB VENDRELL, QUE ES DESFÀ CÒMODAMENT DEL LÍDER, CIUTAT VELLA.

Els taronges guanyen per 87-67 i capgiren la dinàmica negativa que portaven en aquest inici de lliga.

Si la darrera derrota a la pista del Valls va deixar males sensacions, aquesta passat dissabte va passar tot el contrari.

Els vendrellencs van aconseguir una brillant victòria, la primera del curs,  amb un gran joc, davant el Ciutat Vella, que arribava líder a Coma-ruga, per un clar 87-67, i van trencar la dinàmica negativa que portaven, després de tres derrotes en les tres primeres jornades del campionat. L’equip de Dani Ventosa, va demostrar que si juga concentrat i amb actitud, pot superar qualsevol rival de la categoria.

Amb el primer triomf, balanç d’1-3, els del Vendrell escalen posicions a la taula i surten reforçats de cara als propers compromisos, després del gran joc exhibit en aquest darrer enfrontament.

L’inici del partit va ser trepidant, ràpidament es va veure un equip vendrellenc molt motivat davant un Ciutat Vella que arribava invicte a la cita, els primers minuts van ser d’igualtat 12-10 a 5.43 del final del primer quart; però, la intensitat defensiva local i l’encert en atac, amb un gran percentatge en el tir, 60% en tirs de dos al final del partit, i els  triples d’Eloi Galofré, Isao Kinoshita i un JJ Miguel manant a la zona, van provocar un parcial de 8-2, que donava un 20-12 als locals, que ho aprofitaven per tancar el primer període amb un 25-16 favorable.

En el segon quart, va continuar la iniciativa dels del Baix Penedès, tot i que els visitants s’acostaven fins un 36-30 a 4.41 del descans; un triple d’Alejandro Cereto, va obrir uns minuts de domini absolut dels taronges, que amb el marcador a favor jugaven el seu millor bàsquet, les rotacions sumaven i provocaven un nou parcial de 12-4 que deixava en un 48-34 al lluminós a l’equador del matx.

A la represa s’esperava la reacció dels de Barcelona, però, res més lluny de la realitat, els vendrellencs estaven llançats i amb un parcial de sortida de 9-1, triple de JJ Miguel inclòs, trencaven el partit amb el 57-35, que deixava sense resposta al Ciutat Vella; quedaven molts minuts, encara que la superioritat taronja era evident, 60-37 a 4.40 del final del quart, en uns minuts on va destacar l’actuació del junior Oriol Mateu. Al final del tercer període 71-51.

En el darrer quart, els visitants van provar la defensa zonal i la pressió; tot va ser en va davant un equip vendrellenc superior, que ratllava la perfecció en l’aspecte ofensiu, 76-60 a set minuts de la fi; fins al final, errades per part dels dos conjunts, normal, en un partit que ja estava decidit i era un tràmit, 80-62 a 3.45 de la botzina final, amb un Vendrell jugant a plaer i un equip visitant entregat. Diumenge, els taronges buscaran la primera victòria a domicili, a la pista de l’IPSI, un rival amb el mateix balanç i on intentaran mantenir el mateix nivell de joc.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (6), Galofré (26), Miguel (13), Rovirosa (5), Kinoshita (9), Molina (9), Borjas (6), Thiam, Galán, Mateu (8), Cervantes (5) i Nieto .

Parcials: 25-16, 23-18 (48-34), 23-17 (71-51), 16-16 (87-67).

20151010_184437

Derrotes del sènior femení i del B masculí.

El sènior femení que juga a segona catalana femenina, perdia per 60-50 en el seu desplaçament a la pista del Nou Esplugues. Les taronges estan classificades dotzenes amb un balanç d’un guanyat i dos perduts, a l’espera de rebre el Castellbisbal, el proper dissabte.

El sènior B masculí perdia davant Els Monjos B, per 53-84, en un partit on no van tenir opcions, tot i que els dos equips arribaven al matx sense conèixer el triomf. Amb aquest resultat, els taronges estan a la cua de la tercera catalana, després de perdre els quatre primers partits, juntament amb el Sitges B. Dissabte visitaran el líder Vila-seca.

Per la seva banda, el junior masculí d’interterritorial, continua invicte, després de tres partits. Dissabte es desfeien per 90-82 del Cerdanyola.