L’AP DENTAL VENDRELL SAP PATIR, PER EMPORTAR-SE LA VICTÒRIA, EN UN FINAL D’INFART.

Els taronges superen 75-74 l’Esparreguera i escalen posicions a la classificació.

Gran victòria del conjunt vendrellenc, per 75-74 davant un rival directe, com és l’Esparreguera, en un partit que es va decidir en un final a cara o creu i on els del Vendrell va saber patir per emportar-se un triomf molt valuós. Els taronges es van sobreposar al mal percentatge en els llançaments triples, amb un pobre 3/20 davant el 13/28 del seu rival, i als problemes físics, Jaume Torres i Marc Rovirosa van jugar tocats i Alejandro Cereto, va ser baixa per lesió, i amb orgull van acabar emportant-se un matx que s’havia complicat en el tram final. Amb aquest resultat, els del Baix Penedès presenten un balanç de 4-5 i es situen a la zona mitja de la taula.

El partit va començar amb molt de ritme, amb un conjunt local, que de la mà del base Carlos Sintes, assistint i dirigint a la perfecció, prenia la iniciativa; davant, l’Esparreguera començava el recital de triples, i amb quatre anotats en aquest primer quart, deixava un 16-18 al marcador, al final del mateix.

En el segon període, va continuar la igualtat i el frec a frec era constant, el domini d’Eloi Galofré i JJ Miguel dins la zona, permetia als de Miquel Àngel Gómez respondre el joc directe dels visitants, un segon quart on els del Vendrell van jugar un gran bàsquet, encara que els del Baix Llobregat es mantenien a prop, amb el 38-35 del descans.

A la represa, tot va canviar, els taronges van sortir sense intensitat i l’Esparreguera ho va aprofitar, dos triples consecutius i tres tirs lliures, donaven pas a un parcial de 0-12 que dinamitava el marcador amb el 38-47 a 5.51 del final d’aquest tercer quart. Els vendrellencs, però, es van aixecar i contagiats per la fe de Jaume Torres, van contestar amb un parcial de 10-3, que tornava a igualar el partit 48-50, que donava pas al 50-53, a la fi del tercer quart.

L’últim període va ser trepidant i molt ajustat, els dos equips defensaven en zona, encara que els visitants van entrar en bonus ràpidament, acció que va permetre als locals sumar des del tir lliure; de nou els pivots vendrellencs, mantenien als seus per davant i contestaven els triples del rival, 65-62 a manca de cinc minuts pel final. La pressió defensiva, ara en individual, va augmentar i el partit s’anava encaminant a un final d’infart, després d’una lluita total entre els dos conjunts on ningú cedia. Un tir lliure anotat pel local Carlos Sintes, significava el 73-71 a 27 segons de la fi, l’Esparreguera, com no podia ser d’un altre manera, encistellava un triple que era el 73-74 a 19 segons, en el darrer atac local, Eloi Galofré agafava la responsabilitat i anotava una cistella que deixava el 75-74 a 8 segons de la botzina final. En l’última possessió, els visitants van forçar una penetració, però, el llançament era taponat pel vendrellenc JJ Miguel, que donava la victòria als de Coma-ruga, després d’un partit trepidant. Diumenge, nou desplaçament a Badalona, aquesta vegada per visitar la pista del Sant Josep.

Pel Vendrell van jugar: Salido (2), Sintes (8), Molina (10), Galofré (19), Galán (4), Torres (10), Thiam (4), Miguel (16), Rovirosa (2) i Luna.

Parcials: 16-18, 22-17 (38-35), 12-18 (50-53), 25-21 (75-74).

Vendrell - Esparreguera 01

Derrota del sènior femení i victòria del sènior B.

El sènior femení perdia per un clar 77-34, a la pista del segon classificat de la segona catalana femenina, l’equip del Manyanet Reus. En un partit on les taronges no van tenir opcions.

Per la seva banda, el sènior B masculí, s’imposava per 68-63 al Constantí, en el campionat territorial, un resultat que els permet ser segons del seu grup, a la classificació.

El júnior masculí d’interterritorial, cedia per 52-67 davant el JAC Sants B.