l’Associació

L’Associació de Veïns La Unió neix de la necessitat social que algú miri pel nostre barri. En un moment inesperat amb el tall d’un carrer, la gent s’organitza, es manifesta i aquest és el principi del seu naixement. Els veïns s’agrupen, formen una gestora i es constitueix l’associació amb una clara declaració de principis.

La Unió existeix per construir, reivindicar i aconseguir, amb el recolzament de la resta d’entitats del nostre barri, que Sant Pere i Sant Pau sigui un gran lloc on es pugui viure, passejar, comprar, gaudir i, en definitiva, fer un barri amb vida.

La nostra meta és aconseguir un barri millor, amb l’esforç i participació de tots, principalment del jovent. No ens cansarem de demanar fins aconseguir tots els equipaments que la nostra zona necessita i adaptar-los a la població resident que cada vegada creix més cosa que crea noves necessitats.

La Unió té la responsabilitat de:

  • Representar als socis de l’associació i dirigir-se a les administracions públiques.
  • Defensar i fomentar el conjunt dels interessos generals dels ciutadans de Tarragona.
  • Impulsar les iniciatives de caràcter general en benefici de la qualitat de vida dels veïns d’aquesta zona de Tarragona.
  • Fomentar l’associacionisme i participació en el moviment veïnal, informar i formar als socis, i al ciutadà en general.
  • Queda exclòs tot ànim de lucre.

La Unió en l’àmbit cultural, algunes vegades col·laborant amb la ciutat de Tarragona, impulsa i ha recuperat tradicions com: Cavalcada de reis, Carnaval, Activitats de lleure durant el curs i a l’estiu, Setmana cultural, Esplai per a nens, Sant Jordi, Colla de gegants i nanos, Festes de barri i Halloween.

Dins l’associació hi ha diversos grups: Grup de Dones, d’Escacs, Colla de gegants i nanos, Comparsa de carnaval… Fent recompte falta una d’important, el grup de joves, i no és que el grup de joves ja no existeixi, és que aquests joves ens hem integrat dins la junta directiva i ja fa unes quantes constitucions de la junta directiva que s’ha fet una mena de canvi generacional on la majoria ara som joves, i els que no s’hi senten. Aquest any 2013 s’incorpora un nou grup de més joves on esperem així identificar la nova generació i incorporar idees més fresques.

L’associació és membre de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i de la Coordinadora d’Entitats de Sant Pere i Sant Pau (CESP).

Us animem a participar amb nosaltres en tot allò que organitzem i restem oberts a totes aquelles propostes que ens vulgueu fer.