Una altra Festa Major!

Masarbonès festa

I un agost més, per Sant Bartomeu, va arribar la Festa Major de Masarbonès de 2014. Aquesta edició va venir carregada de moltes novetats respecte dels anys anteriors.

campanar

En primer lloc, la festa va començar un dia abans, és a dir, el dijous 21 d’agost, allargant així un dia més la celebració en honor al nostre sant. Amb tots els carrers engalanats i preparats per donar inici a la tan esperada festa, el grup de batucada Petafort, de Santa Oliva, van omplir places i carrers de soroll i xerinola, al ritme de timbals i xiulets. Per concloure aquest acte, es dugué a terme una Mascletà al més pur estil valencià, fent petar ben fort unes llargues traques a la plaça de l’Om.

Tot seguit, i sense deixar descansar les orelles, els allà presents es van dirigir a la Sala Recreativa del poble per assistir a la classe magistral sobre elaboració de cerveses dirigida per l’Antonio, seguida d’un tast de quatre cerveses que, tenint els tastadors tots la panxa buida, van fer animar a més d’un i més d’una, fent d’aquest acte una activitat inoblidable.

concert mondo loco

Després de sopar, i havent omplert l’estomac amb alguna cosa més que cervesa, el grup Möndo Loco ens va oferir un concert amb les seves pròpies cançons, i el qual va ser ben animat. Va agradar a tots els que van tenir l’oportunitat d’escoltar-lo.

La següent sorpresa de la festa va ser la pluja. Tot el divendres va estar núvol, però es van esperar a descarregar al vespre, quan estava previst el sopar popular a l’Era del Curt. Tot i l’ajornament de l’espectacle més diabòlic a càrrec dels diables de Masarbonès, el sopar es va poder tirar endavant gràcies a la col·laboració dels veïns tant en el muntatge de taules com en el transport del sopar cap a la Sala. El sopar, cuinat per les noies de CRIPI-CREP, estava ben deliciós. Això sí, el sopar a la Sala va servir per fer palès el lamentable estat de l’edifici, així com la necessitat del seu manteniment. La posterior activitat prevista per divendres nit, el Gran Pringat, es va haver d’anul·lar degut a les condicions meteorològiques. Qui sap si l’estiu de 2015 podrem veure l’espectacle!

Diuen que després de la tempesta sempre arriba la calma, i així va ser. Dissabte no hi havia ni un sol núvol al cel, tot ben clar. El matí va començar amb el so de les gralles passejant pels carrers del poble, i despertant a tots els que encara dormien. Els mateixos grallers de Molnàs van amenitzar el passeig de Sant Bartomeu i les coques, portades pels nens del poble, així com el posterior vermut. Per celebrar els 25 anys que feia que venien a Masarbonès, se’ls va fer entrega d’un marc ple de fotografies de les diverses actuacions al llarg de tots aquests anys.

Cal destacar l’actuació castellera que es va fer durant el vermut. Per primer cop a la història, els Xiquets de Masarbonès van aixecar un castell de 6, concretament un 3 de 6, el qual va pujar amb força i va ser descarregat sense problemes.

10465476_1473198709604935_6747201410116783457_o

IMG-20140827-WA0004

 

 

 

 

 

 

 

Mentre els músics ja es preparaven pel concert de la nit, tots els nens i joves del poble gaudien dels jocs de tarda. Després d’una bona dutxa i una estoneta de música per part del grup, els diables van trobar el seu moment per sortir, després de la pluja de divendres. Tot i ser el tercer dia de festa, el pregó va ser llegit per tancar l’acte més infernal del programa.

IMG-20140827-WA0000

 

Després dels diables i passada la mitjanit, va aparèixer la Bruixa Express per fer ballar a tothom qui s’acostava a la plaça.

Per últim, diumenge es va disputar el XVè Campionat de Bitlles de Masarbonès, el qual va tenir l’honor de comptar amb la presència de l’alcaldessa de Masllorenç, qui va fer entrega de les medalles a l’equip guanyador.

Per fer gana abans de l’últim sopar de la Festa Major, tots els que encara tenien forces van disputar el partit de futbol, el qual va acabar amb un resultat de 2-0 a favor de l’equip dels majors de 23 anys.

Al Sopar de Germanor, tots els infants del poble ens van cantar una versió de la ja coneguda cancó “Boig per Tu” a la Masarbonenca!

IMG-20140827-WA0001

 

Quant a Associació Harmonia

La nova Associació Recreativa l'Harmonia s'ha tornat a constituir al novembre del 2011.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Festa Major i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.