Masarbonès, castells fets per la gent del poble per Festa Major

DSC_0340

Situat al municipi de Masllorenç, a cavall entre el Baix Penedès i l’Alt Camp, el poble de Masarbonès és un tranquil llogarret amb poc més d’una vintena d’habitants. Pels volts de Sant Bertomeu, però, una animada festa major fa que totes les cases siguin plenes de gom a gom. Un bon grapat de famílies arribades de Barcelona, de L’Hospitalet, del Baix Llobregat, de Valls, del Vendrell… però també de París o de Bèlgica, s’apleguen el dissabte a la plaça de l’Om, acabada la missa i just abans de fer el vermut, per fer-hi castells.

Emulant a petita escala l’exemple dels Afeccionats de Llorenç, ja a primers dels anys noranta del segle passat es va començar a aplegar gent per fer les primeres construccions. Després d’alguns anys d’aturada, el 2001 es recuperà l’activitat que, any rere any, ha anat consolidant-se en el programa de la festa major. En els darrers tretze anys, la Colla Castellera de Masarbonès, en la seva única cita anual, ha aconseguit descarregar gairebé tots els castells de la gamma de cinc, incloent èpiques lluites amb el cinc de cinc o el tres de cinc per sota.

Mica en mica, com qui no vol la cosa, més i més gent del poble ha anat aprenent com col.locar-se i treballar a la pinya i, fins i tot, d’altres s’han anat engrescant i integrant-se en colles castelleres de les de debò. Amb aquest panorama i malgrat que tot just es poden fer un parell d’assaigs previs a la diada, pel 2013 ja es van poder descarregar el 2 de 5, el 3 de 5 net i dos pilars de quatre simultanis, cosa que situa la colla a les portes d’encarar enguany algun castell de sis. Com sempre, ho farem si el tronc i la canalla n’estan convençuts i si entre locals i visitants aconseguim aplegar una pinya que faci patxoca.

Doncs ja ho sabeu, si us ve de gust fer un tomb per Masarbonès i viure una experiència castellera molt singular, us esperem aquest proper dissabte 23 d’agost, a quarts d’una del migdia, a la plaça de l’Om de Masarbonès.

Salut i castells!

Quant a Associació Harmonia

La nova Associació Recreativa l'Harmonia s'ha tornat a constituir al novembre del 2011.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.