Ballant la sardana “Sota l’Om de Masarbonès”

Dissabte passat, dia 21 d’abril, vam anar a aquesta ballada de sardanes que es va fer a la plaça Carles Pi i Sunyer, al final de la Porta de l’Àngel. Aquest home (Barcelona 1888 – Caracas 1971) fou conseller de Finances de la Generalitat i Alcalde de Barcelona.

L’acte s’encetà amb un concert de dues peces musicals interpretades per la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Tot seguit començà la ballada de sardanes. La primera d’elles fou “Sota l’Om de Masarbonès”, la qual la vam poder sentir i ballar fa uns anys sota d’aquest Om en companyia del seu compositor, Agustí Cohí i Grau, fill del Vendrell, que morí el passat 6 de març. Sis o set rotllanes ballaren la nostra sardana.

El Sr. Gabriel Vicente, President del Foment de la Sardana va estar xerrant amb nosaltres i després de parlar-ne, va esmenar el nom de “Mas Arbonès”, que apareixia escrit d’aquesta manera.

Ara l’Agustí Cohí ja no hi és ni tampoc l’Om quasi centenari que ens donava ombra i convidava a la germanor. Tanmateix hi romanen la seva sardana i un nou Om que ja s’ha fet gran amb un petit lledoner on abans hi havia el vell. Per la Festa Major d’enguany hem de tronar a ballar-la en record i homenatge al compositor que, de forma desinteressada, la va fer per nosaltres. Us adjuntem el fulletó del programa.

Montserrat Calvet i Antoni de Cal Tico

Quant a Associació Harmonia

La nova Associació Recreativa l'Harmonia s'ha tornat a constituir al novembre del 2011.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.