El joc dels miralls (o com aprendre dels altres)

 

 

 

 

 

 

Edat indicada: des de la presa de consciència i fins a la fi de l’existència

 

Participants: 1 (individual)

 

Elements del joc: no s’inclouen fitxes ni taulell. La persona participant aportarà la seva pròpia honestedat, observació, autocrítica i reflexió.

 

Funcionament: la jugadora observarà el seu entorn, incloent les persones i les situacions que puguin produir-se. Estratègicament, és important centrar-se en les interaccions entre persones i identificar com ella mateixa reacciona davant els esdeveniments. El punt culminant de la partida és quan la participant es troba davant de situacions que ha experimentat prèviament, moments durant els quals és aconsellable incrementar els nivells d’atenció.

 

Com guanyar la partida: Al tractar-se d’un joc individual, no és necessari mesurar-se contra cap adversari. Per saber si s’està aconseguint el propòsit desitjat, la jugadora ha de ser pacient i tornar a viure situacions semblants per segona, tercera i successives vegades. Quan la participant té la sensació que comença a gestionar les situacions ja viscudes anteriorment amb major seguretat, alhora que observa indicis de maduresa i creixement personal, podem establir que s’està guanyant la partida.

 

!!! ADVERTÈNCIA !!!

ÉS NECESSARI INICIAR PARTIDES FREQÜENTMENT. LA MANCA DE PRÀCTICA POT PROVOCAR PENSAMENTS IRRACIONALS I GENERAR DISTORSIONS EN QUANT A ELEVATS NIVELLS D’AUTOSUFICIÈNCIA I AUTOCONTROL, AIXÍ COM DE SENSACIÓ DE SUPERIORITAT RESPECTE ALS ALTRES.

 

Verònica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor