VI Festa de Cultura Popular al Raval “Santa Madrona”

El passat dia 11 de març al Raval vam celebrar i reivindiquem la Festa de Santa Madrona la tercera Copatrona de Barcelona, amb la VI Festa de Cultura Popular del Raval.

Fa 6 anys (que …) que l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana organitza dita FESTA, els protagonistes de la festa són els Bouets i la Vaqueta del Raval conjuntament amb els Bastoners del Raval que són les colles que representen el Raval dins de l’Imaginari Festiu.

Cada any són convidades colles del districte de la Ciutat Vella i de la resta de la ciutat i també colles de fora.

Aquest any amb pogut gaudir de les colles dels Gegants de la Barceloneta, Gegants del Casc Antic, Amics de la Lola i el Ramon (gegants del Raval de la Casa dels Entremesos), Amics dels Gegants del Pi amb la Mulassa de Barcelona, Els Tabalers dels diables del Poble Sec, el Gat Sírius, els Gegants i Capgrossos de la Trinitat Vella, els Gegants de Santa Coloma de Gramenet, Capgrossos del bolc de Ciutat Condal d’Hospitalet, Capgrossos del Raval, l’Avé Fènix del Poble Nou, amb el tancament de festa del seu espectacle de Foc que avui es considera hi ha una tradició al Raval, perquè és molt esperada, pels veïns i veïnes.

Quan surten els Bouets i la Vaqueta del Raval, pels carrers, la canalla espera que els tirin caramels i el confeti per fer la juguesca amb el públic en general.

Han estat restaurats de cap a peus gràcies a Raval Cultural que han estat els promotors del finançament i per aquest motiu s’ha fet un ball de plaça “El Bequetero “que va poder gaudir aquest dia.

Després dels balls de lluïment i repartiment de records tots junts van fer un berenar de germanor dins de l’escola Milà i Fontanals, que sense la col·laboració de la sessió d’espai ens DSCF5121bouets  vaquetaDSCF5125VI festa 4VI festa 6VI festa 9 VI festa 10VI festa 12VI festa 13VI festa 15seria impossible celebrar aquesta FESTA.VI Festa cultura 11-3-17VI festa 720170311_202607 20170311_140146

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Festa de cultura popular al Raval Santa Madrona, Noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.