Ball de Bastons del Seguici de Barcelona

Neix la colla Ball de Bastons del Seguici de Barcelona

Un projecte que es va iniciar al setembre de 2012

Barcelona, a partir d’aquesta festa major de Santa Eulàlia 2015, te una colla de Ball de Bastons per acompanyament del Seguici Festius, és: el Ball de Bastons que recuperarà, el vestuari que duia un ball de bastons que va participar en la Processó del Corpus de Santa Maria de 1855 i a més a més la música del flabiol i el violí, a partir d’ara aquest serà el so que acompanyarà el Ball de Bastons de la Ciutat de Barcelona. Les músiques i coreografies són, com no podia ser d’altra forma, inèdites, de moment cinc són les peces: “Ball de Bastons del Seguici”, “La dretana”, “els Bastaixos”, “el Trencafiles” i “els Miquelets”; els impulsors d’aquesta colla de bastons volen ser la més emblemàtica de totes les colles. Punt molt important d’aquesta nova formació, és que no s’ha creat cap nova colla  sinó que està formada per nou de les colles de la ciutat de Barcelona, que participant habitualment de les activitats de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, el suport de totes ha fet possible l’inici d’aquesta possible nova peça del Seguici de Barcelona. El vestuari estarà integrat per barret blanc amb nou cintes de colors, símbol del suport de les nou colles, armilla adomassada, faldellí blanc amb vió blau, faixa blava i polaines vermelles, i pantaló i camisa blanca.

Les nou colles que formem part d’aquesta colla de Ball de Bastons de Barcelona pertanyen a Bastoners de Barcelona, Bastoners de Gràcia, Bastoners del Poble Sec, Bastoners del Raval, Bastoners del Casc Antic, El Bastó de Sarrià, Bastoners del Clot, Bastoners del Esbart Català Dansaires i Bastoners dels Ballets de Catalunya.

Volen que el ball de bastons de la Ciutat sigui obert, net i patrimoni barceloní, les músiques i balls d’aquesta nova colla de Ball de Bastons de Barcelona, només es podrà i veure per les seves Festes Majors: la Mercè, Santa Eulàlia i d’aquells on va néixer tot el seguici Corpus i en aquells esdeveniments, ciutadans o d’intercanvi, on es requereixi la participació del Seguici, i el seu ball de bastons.
La presentació oficial va ser el dissabte 7 de febrer de 2015, amb una cercavila  a les 12 del migdia des de la Plaça de Catalunya i que va finalitzar a la Plaça de Sant Jaume als voltants de dos quarts de dues del migdia. El Ball de Bastons de Montblanc i el Ball de Bastons d’Igualada, van ser els padrins del naixement de la colla Ball de Bastons de Barcelona

dia BdBB santa eulaliaIMG_3121DSCF2790Festes de la Mercè 2015 Ballada a la pl. Sant Jaume al centre de la pl., el músics al escenari DSCF2795DSCF2785

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Ball de Basons del Seguici de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *