IV Festa de Cultura Popular al Raval per Santa Madrona

santa-madrona-raval

Tot i que la diada de Santa Madrona ja ha passat —va ser el 15 de març—, les entitats de cultura popular del barri del Raval organitzen una festa en honor de lapatrona de Barcelona el dissabte 28 de març. Hi participaran diverses agrupacions geganteres i bastoneres i peces de bestiari del districte de la Ciutat Vella i també de fora de la ciutat. La festa començarà a les 16.00 a la plaça de Folch i Torres, amb els lluïments de les colles. Després es farà una cercavila pels carrers del barri que culminarà al mateix punt de sortida, amb els balls dels amfitrions.

Hi haurà en Ramon i la Lola, els Gegants del Raval, els bouets i la vaqueta i també laColla Bastonera del Raval, que faran d’entitats amfitriones. També hi participaran molts més gegants de Ciutat Vella, com ara els del Pi, els de Sant Jaume, els de Sant Pere de les Puel·les o els de la Barceloneta. Les entitats de la resta de Barcelona hi seran representades per la Colla del Drac del Poblenou, els Capgrossos de Trinitat Vella i la majoria d’entitats de cultura popular del barri del Poble-sec, com ara elGat Sírius i els tabalers.

Santa Madrona és la patrona més desconeguda de les tres que té la ciutat i aquests últims anys hom n’ha volgut promoure la figura. La llegenda explica que al segle X uns navegants francesos que transportaven les relíquies de la santa van aturar-se a Barcelona per resguardar-se del temporal. Les restes, les van deixar en custòdia a la capella de Sant Fruitós de Montjuïc, d’on, miraculosament, no en van voler sortir mai més. Fou aleshores que començà el culte a la santa, sobretot per demanar-li protecció a mar i pluja els anys de sequera.

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *