Sortida de Nadal

PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ I L’OBAC.

VALL D’HORTA. PEDRA D’ÀLIGA.
Data:2 de desembre de 2018.
Hora i lloc de trobada: 9 del matí a cal Quitèria, Sant Cugat; amb vehicles propis.
APROXIMACIÓ: Direcció a Sabadell, travessant aquesta població per la Gran Via (Ponts), sortint per la carretera B-124, direcció Castellar i Sant Llorenç Savall. Tot just passat el KM 17, desviació a l’esquerra pista de la Vall  D’Horta (agrupament). Seguint la pista Aparcament, a uns 2 KM,
DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: Deixant la pista principal remuntarem el camí del torrent de les Comes, fins a la carena, i seguint-la, els més arriscats s’enfilaran a Pedra d’Àliga que queda a l’esquerra. Es un curiós grup de roques en el cim. Hom es pregunta, qui les ha posades aquí? La tornada la farem pel mateix camí o fent un petit tomb en funció del temps que tinguem.
Els nens i nenes posaran un nen Jesús a la muntanya i després farem el tradicional dinar de Nadal.
DURADA: Unes 3 hores.
DIFICULTAT: Fàcil, encara que els camins poden estar relliscosos en algún tram.
DESNIVELL: 300 m. aprox. de pujades.
COL·LABOREN 

Novembre 2018

SORTIDES REALITZADES

Diumenge 25/11 Visita a les Coves del Salnitre (Collbató).

La muntanya de Montserrat amaga en el seu interior més de 100 coves, però la que anomenem Coves de Montserrat (també conegudes com del Salnitre), la trobem emplaçada a Collbató, i és la única que permet un passeig subterrani de 500 m de llargada gaudint d’acondicionament turístic.

El recorregut va permetre observar belles formacions geològiques (estalactites, estalagmites i columnes) i se’ns mostra l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i lús de les coves al llarg de la història.

Vam iniciar la caminada a l’àrea d’esplai de l’Ermita de la Salut, i els nombrosos nens i nenes participants (d’1 a 12 anys) van superar amb gran esportivitat els 1000 esglaons que hi ha entre l’ascensió/descens a peu i l’interior de la cova, i no van tenir por ni baixant al pou del Diable.

Dificultat: Fàcil.
Desnivell: 140m.

Distància: Inferior a 3 Km

Diumenge 11/11 Matinal a Montserrat. Volta als Pollegons. Dificultat mitjana.

Des de la Vinya Nova vam pujar pel camí del Clot de la Mònica fins al Coll de Pollegons. Montserrat, les seves agulles, i les seves panoràmiques, sempre ens ofereix un espectacle magnífic i aquest dia no ha estat una excepció.

Des del coll vam anar a la cova de la Murdela, una balma obrada que la majoria no coneixia.

Vam baixar pel camí del Pont, i com que anavem bé d’hora vam poder anar a veure l’enorme roca encastada que dona nom al camí.

Dies 1, 2, 3 i 4/11/ Participació a l’Aplec Excursionista dels Països Catalans a Terres de Sénia  (entre Tarragona i Alacant). Més informació a http://www.aplecexcursionistalasenia.org/

 

COL·LABOREN 

ajsantcugatbis 

Octubre 2018

SORTIDES REALITZADES

Diumenge 07/10 2a Travessa de Sant Llorenç del Munt. Matinal de muntanya. Transport en autocar. Dificultat mitjana.

La 2ª Travessa del massís de Sant Llorenç del Munt va d’est a oest,  començant a l’Ermita de la Mare de Déu de les Arenes  i acabant al Coll d’Estenalles, passant pels indrets més propis, característics, i poc coneguts d’aquesta part del parc natural.

L’itinerari, de dificultat mitjana,  transcorre per camins i corriols de muntanya. Ens portarà a veure boscos mediterranis i el seu ric sotabosc, fonts pregones, espectaculars balmes, coves, carenes enlairades d’àmplies panoràmiques, canals encaixonades, i l’emblemàtic Monestir.

 

Sortida en autocar, de tot el dia:, 7h hores. Distància: 12 Km. Desnivell: +800 – 400. Dificultat: Mitjana.

Itinerari: Ermita de les Arenes – Obaga del Dalmau- Font de la Neda  – Carena de les Ànimes – La Mola –Cova del Drac – Carena del Pagès – Carena dels Clapers – Riera de les Arenes- Coll d’Estenalles.

Dissabte 13/10 CIMS PER LA LLIBERTAT Sant Jeroni per la Vinya Nova (Montserrat). Dificultat moderada .

Una acció esportiva, solidària i reivindicativa dels drets de les persones. per a fer ben visible que no és normal la situació que estem vivint i exigirem democràcia, diàleg i justícia. Una acció que va de llibertat i de muntanya, que és el què el poble que estima la terra ha de defensar amb convicció.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tots els beneficis van destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Més informació a  https://www.cimsxlallibertat.cat/

 

Dissabte 20/10 Serra de Comaverd (Cabra del Camp, Tarragona). Sortida de muntanya de tot el dia. Dificultat mitjana-alta.

Durada: 7 h

Distància: 22 Km la llarga i 12 Km la curta, aproximadament.

Desnivell: 700 m la llarga i 350 m la curta                               

Dificultat: Mitjana la llarga i baixa la curta

Itinerari: La llarga: Cabra del Camp – Coll de Sàrria – Torrent de Rupit  – Castell de Selmella  – Coll de valls  – Puig de Comaverd  –Roca del Cogulló  – Turó de Conills  – Cabra del Camp

La curta: Cabra del Camp – Coll de Sàrria – Roca del Cogulló  – Turó de Conills – Cabra del Camp

Descripció: Sortirem tots junts de Cabra del Camp, per pista i entre camps d’oliveres,

seguint el GR 7 fins al creuament a la Voltorera. Aquí deixem el GR 7 i ascendirem per corriol fins al Coll de Sàrria on els qui vulguin fer la curta aniran pel GR 175 (Ruta del Císter) direcció nord fins a la Roca del Cogulló.

 

La resta, retrobat el GR 7, continuarem fins Cal Bella on girarem a la dreta per baixar al Torrent de Rupit, creuar-lo i començar a pujar, sempre amb la cinglera de Selmella a la nostra esquerra, fins al Castell del mateix nom (Només queda, del poble de Selmella, mig dempeus, l’església romànica de Sant Llorenç, del S XII.  Més amunt el Castell de Selmella, fortificat a finals del S X. Avui queda el basament de la torre i part de l’edifici central coberts d’enderrocs. La vista és espectacular).Continuarem per corriol, amb bones vistes de la Serra de Comaverd fins baixar al Coll de Valls. D’aquí pugem al Puig de Comaverd per continuar carenejant fins a la Roca del Cogulló i anar veiem la comarca Conca de Barberà com una maqueta.

Des de la Roca del Cogulló carenejarem una mica més fins al Turó de Conills per baixar a Cabra del Camp, passant pel Mas de Conills.

Setembre 2018

SORTIDES REALITZADES

Dissabte, 22/09 El Pont Cabradís. Sortida de muntanya de tot el dia al nord del Solsonès.

EL RIU AIGÜES DE VALLS I EL PONT CABRADIS.

El riu Aigües de Valls neix al Berguedà (Gósol) i entrant en el Solsonès alimenta el pantà de la Llosa del Cavall junt amb el Cardener. L’excursió que proposem es circular per les dues ribes: l’obaga riu avall, i la solana amunt per les cornises dels penyassegats que es despengen sobre el riu. L’atractiu principal de la sortida, es el Pont Cabradis, curiositat geològica espectacular.

Sortida de la resclosa de Les Pintes. Seguirem pista avall fins a la Central i creuarem el riu al Molí de La Corriu. Remuntarem el torrent i per pistes i camins arribarem a les ruïnes de la casa de La Corriu.

Aqui comencem el flanqueix pel camí de la solana, travesant torrents secundaris, cornises i miradors,

fins ja en el Berguedà arribar al Pont Cabradis, al qual accedirem per una fàcil desgrimpada.

Tornarem al camí que hem deixat, passsant tot seguit per sobre el pont on hi ha una font.

La tornada al cotxe es curta peró entretinguda, amb passos curts equipats per si el terreny està mullat i travessa del torrent Fondo “a gual”.

Una escala metàlicade baixada amb passamà ens durà al nivell del riu i desseguida al cotxe.

Més fotos aquí.

DISTÀNCIA: 10,4 Km

DURADA: unes 6 hores.

DESNIVEL: 610 m. acumulats de pujades.

DIFICULTAT: Mitjana en general i precaució en els passos equipats si està mullat. Dificultat mitjana-alta.

Diumenge 02/09 Escalada infantil i d’adults (Collbató-Montserrat). Sortida matinal.

Enguany vam anar al peu de Montserrat, a prop de Collbató, i vam gaudir de l’iniciació a l’escalada de la més menuda (3 anyets). I Déu n’hi dó el que va escalar!!

COL·LABOREN

Juliol 2018

SORTIDES REALITZADES

01/07 Passejada de Festa Major. de 19:15 a 22h Dificultat baixa

La tradicional Passejada de Festa Major es va fer entre vegetació especialment exuberant i florida. Enguany l’itinerari es va variar lleugerament, fent-lo més planer i visitant la zona agroforestal que connecta la ciutat de Sant Cugat amb el Parc de Collserola.

14, 15 i 16 de juliol: Sortida d’alta muntanya a Benasque.

Dia 14: Sortida a les 7,00 h., de Sant Cugat. En arribar a l´aparcament de “Llanos del Hospital” (Benasque), vam deixar els cotxes per agafar l’autobús de servei regular que ens va portar fins a la Besurta (1860 m.)

Ibón del Coll de Toro (2.240 m.), 424 m. de desnivel des de La Besurta, pasant pel “Forau de Aiguallut” Fàcil.

Dia 15: Tuca de Salvaguardia (2738 m.) circular. Des de l’aparcament del final de la ctra. de Benasque (1800 m.), vam pujar al “Portillón de Benasque” (2440 m.). Des d’allà vam pujar y baixar la “Tuca de Salvaguardia” (2738 m., tram curt amb cable). Baixada definitiva al aparcament per un interessant camí en llaçades. Prou fàcil.

Dia 16: No es va poder fer cap excursió per pluja continuada.

Col·laboren

Juny 2018

SORTIDES REALITZADES

Diumenge 3 RUTA MEGALÍTICA (Serralada Litoral). Matinal de muntanya

Vam començar a la part alta de la Urbanització Bosc de Ruscalleda, entre Vilanova i la Roca del Vallès. Per camins fàcils vam anant trobant els nostres objectus, uns a la esquerra, dolmen de Can Gol, i a la dreta, la roca Foradada i la de les Orenetes. Seguint amunt vam passar pel Plat del Molí (curiosa roca) i el dolmen anomenat la Cabana del Moro, per arribar al punt mes alt de la sortida on hi ha el Poblat Ibèric de Céllecs. Aquest poblat està en bona part per desbrossar, i es van trobant les restes entre la vegetació. Tornant i, ja per la vessant del Maresme, vam visitar l’ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanyes. A partir d’aquí relaxadament vam tornar pels camins fàcils; abans peró vam veure la pedra de les Creus també molt curiosa.


Diumenge 10 RUTA MEGALÍTICA INFANTIL (Serralada Litoral). Matinal   Dificultat: Molt fàcil. Desnivell: 150m. Distància: 5 km.

Excursió entretinguda entre la pineda, visitant dolmens i  pedres singulars. Des de la part alta de la urbanització Bosc de Ruscalleda (entre Vilanova i la Roca del Vallès) vam anar trobant el dolmen de Can Gol, la roca Foradada, la Pedra de les Orenetes, el Plat del Molí i el dolmen anomenat la Cabana del Moro. Vam iniciar el descens i, pel camí de tornada, vam veure la Bassa dels Senglars i la Pedra de les Creus.

Dissabte 16 DE COLLBATÓ AL MIRADOR DE SANTA MAGDALENA (Montserrat). Matinal de muntanya   Dificultat: Mitjana. Desnivell: 730m.

Vam començar a caminar per la pista que porta a la Vinya Nova, avui no autoritzada per a vehicles. Mes endavant a la dreta vam trobar el camí a seguir. Es el camí anomenat del Clot de la Mònica, molt costerut i de vegades perdut. En una cruïlla important de camins vam deixar el camí dels Pollegons, per seguir nosaltres cap a la dreta, cap a Sant Joan (indicat).
Continuant pujant i després d’un collet vam arribar a l’altra vessant amb l’Ermita de Sant Joan a la vista. Allà vam fer una trepada fàcil a una petita agulla, i en arribar a Sant Joan vam seguir per les ruïnes del restaurant fins a l’ermita i el mirador de Sant Magdalena. La tornada la vam fer en forta baixada pel camí de Santa Caterina, fins al bon camí de les Bateries que ens va dur fins una pista que vam seguir fins al poble.
COL·LABOREN

Abril i maig 2018

Dissabte 19 de maig

Sortida al Montseny

Abans d’arribar a Viladrau, s’agafa una pista que ens portarà allà. Travessem la riera Major amb els vehicles i continuem fins a La Sala.
L’itinerari transcorre per la riera dels Rentadors fins a Castellfitó, tot passant , a mig camí, pel gorg Negre.

Travessem la riera i pugem fins el coll de Les Tres Creus i Sant Segimon, on vam dinar.

A primera hora de la tarde, continuem camí cap el Collet de l’Estornell, ja de baixada, i seguim fins el santuari de la Mare de Deu de l’Erola on virem cap a La Sala per recuperar els vehicles.

Els boscos de faigs tocant la riera estan ara molt bonics amb un verd tendre.
El gorg Negre es optatiu, ja que es un pèl dificultós baixar-hi.

Diumenge 8 d’abril

Participació en la Ruta de les Ermites (Caminada de Resistència)

Castellar del Vallès.

Hi van anar l’Antònia i la Rosa, i van deixar ben alt el llistó.

Col·laboren

 

El sender del riu Brugent

17/03 El riu Brugent: de Farena a La Riba (Muntanyes de Prades)Sortida de muntanya de tot el dia en AUTOCAR.

Interessantíssim itinerari pel llit del riu Brugent, de gran bellesa paisatgística.

Travessa per un camí recuperat que ressegueix el riu Brugent per passarel·les i ponts, un espectacular estret, creuant un fabulós entorn natural, envoltats de cingleres, alzinars i boscos de ribera, passant per tolls i  veient interessants molins que aprofitaven les seves aigües. Una excursió completa.

 

Durada :5 hores, comptant parades. Desnivell +300m – 500m. Dificultat: Mitjana

COL·LABORA

Març 2018

SORTIDES REALITZADES

04/03 El Castell de Burriac (Serralada Litoral). Matinal de muntanya.

Iniciem l’excursió a Cabrera de Mar, des de la que es veu tot l’itinerari, amb un cel blau gairebé sense un núvol. Ens dirigim al Castell de Burriac que albirem al fons.

Aviat comencem el bany de bosc de pi pinyoner trepitjant i admirant la roca granítica, les curioses arrels a la vora del camí i la rica biodiversitat de l’entorn.

Arribem a la muralla superior del poblat ibèric de Burriac. El corriol es fa més i més costerut. La panoràmica sobre Cabrera, els boscos i el mar, cada vegada més oberta.

Arribem al Castell de Burriac, amb molta gent que sembla haver ascendit per itineraris no tan costeruts. Al cel, els núvols creixen.

Després d’un descens curt i dret, arribem al tram carener, de més fàcil trànsit, passant al costat d’arbres magnífics.

A l’extrem de la carena trobem la Creu de Montcabré, extraordinari mirador.

Des d’allà, sota un cel ja ennuvolat, en fort descens per un corriol també molt costerut, entre el bosc, arribem als carrers de Cabrera pels que retornem als cotxes.

Dificultat mitjana, una mica més exigent als corriols costeruts.

10/03 Les Tines de la Vall de Flequer (El Pont de Vilomara-Sant Llorenç del Munt. Sortida maternoinfantil matinal

La passejada transcórre per camins fàcils de muntanya. La iniciem amb un cel boirós, que aviat ha deixat pas al cel blau i calor de primavera.

Hem gaudit del païsatge, i la vegetació i hem visitat les curioses construccions de les tines, destinades a elaborar i emmagatzemar vi.

I en un marge de pedra hem vist una gran salamandra, indici clar d’un entorn gens contaminat.

11/03 El Castell de Montsoriu (Montseny) Sortida tranquil·la matinal.

El gran Castell de Montsoriu s’alça majestuós al damunt d’un turó de 632 m, que forma part dels darrers contraforts llevantins del massís del Montseny.

Hi vam accedir per una comodíssima pista de 2,8 Km, i els que gairebé no poden caminar, en cotxe.

La guia ens va explicar amb entusiasme les característiques que fan d’aquest castell un paradigma de castell defensiu medieval.

Travessant patis, passadissos i fins a 6 portes d’entrada, pujant multiplicitat d’escales de pedra, i escales metal·liques de cargol , vam arribar al punt més alt, i quant més pujavem, més lluny arribava la nostra mirada; de Les Agudes nevades al blau del mar, al cim del Tibidabo, totes les valls i pobles als nostres peus.

En acabar la visita les marxaires vam descendir pel camí de Breda fins a la carretera, travessant un bonic alzinar de sureres.

COL·LABOREN

 

ajsantcugatbis

Raquetes de neu

24/02 Sortida amb raquetes  Sortida hivernal de dia complet.

Al Port del Compte el temps meteorològic ens va acompanyar de totes totes. Des del parquing d’Estivella de l’estació d’esquí una part dels participants, dirigits pel Joan Carles, van assolir el Padró dels Quatre Batlles, (un dels 100 cims, el més alt de la zona) i altres van gaudir de la neu fent itineraris menys exigents.

25/02 Infantil amb raquetes de neu (Montseny). Sortida maternoinfantil hivernal.

La zona triada va ser la rodalia de Santa Fe del Montseny, amb prou neu per iniciar amb raquetes als més petits i per jugar una estona.

 

COL·LABOREN  

ajsantcugatbis

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor