Novembre 2016

 ACTIVITATS REALITZADES

Diumenge 6 de novembre: Participació en la Marxa del Garraf         Caminada de resistència. Dificultat alta.

Tres participants van anar a la Marxa de 48 Km, i dues la van acabar. Altres dues van fer la variant de 21 Km. Només va plovisquejar una miqueta a la sortida de la marxa llarga, i la resta del dia va fer majoritàriament sol. Contra tot pronòstic degut a la pluja del dia anterior, no ens vam enfangar ni vam relliscar. El vent es va notar especialment a la carena. Bons avituallaments.

IMG_20161106_113114

Dimecres 9, 16 i 23 de novembre : Mapes, GPS                       Intercanvi d’experiències

Trobada de socis per intercanviar experiències sobre baixar-se i utilitzar plànols de l’ICC al mòbil (que només es pot fer en alguns models) i ús del GPS en lapràctica i amb diferents programes. No es va arribar a l’apartat de meteorologia.

Diumenge 13 de novembre: El Turó de l’Espluga                          Matinal de muntanya. Dificultat mitjana-baixa.

Vam visitar la zona de l’Espluga (Balma, turó, ruines de la casa i restes del roure monumental), la zona de la Pola (turó, balma, font i observació de com el Sol fecunda la roca de la cova al migdia), la balma i sepultures de la Porquerissa i vam gaudir de les impressionants formacions de conglomerat i de la vegetació de tardor de la Serra.

web_0563

 

 

web_0566web_3459web_3474Dissabte 19 de novembre: Font Pomareta(Montseny)                          Sortida matinal de muntanya i dinar.

La Dolors ens va portar per carenes i torrents propers a Coll Formic cap al Turó del Pou d’en Sala i d’allà a Sant Segimon. Bones panoràmiques i un preciós torrent. Bon temps.

web_3488web_3493

Diumenge 20 de novembre: El Delta del Llobregat.                              Sortida maternoinfantil matinal.

Els espais naturals del Delta del Llobregat estan declarats Zona d’Especial Protecció per a les aus. Als aiguamolls de l’espai Remolar-Filipines s’observen fàcilment en aquesta època de l’any. Rafel Bosch, ambientòleg i ornitòleg, ens va acompanyar i ajudar a observar i conèixer les aus i el seu hàbitat.

La temperatura era agradable i no feia vent. Vam observar més de 20 espècies diferents, els noms de les quals van ser curosament anotats pels entusiasmats infants.

web_3499web_3520

Diumenge 27 de novembre: De Campdevànol al Santuari de Montgrony (Ripollés).                                                                         Sortida de muntanya de tot el dia.

La Teresa ens va fer de guia cap a l’ermita de Sant Pere d’Auïra i travessant magnífics boscos fins al Santuari de Montgrony. La barreja d’arbres de fulla caduca i perenne acoloria el paisatge amb tots els colors de la tardor. Bon temps en general. Vam tornar carregats de bolets.

webN5591

la foto 1web_3537web_3541COL·LABOREN

logo DB+color Xarxa+de+Parcs+Naturals+horitzontal+Color+201

ajsantcugatbisDB Persones color horitzontal 201   logofeecfonsblanc

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor