EL CLUB CAR PREMIAT AMB ELS PREMIS OLÍMPIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El passat divendres 14 de Juny a Calaf, el Club Car va rebre El Premi Olímpia de l’Esport impulsat per la Diputació de Barcelona. Tres érem les entitats finalistes per la categoria d’”Esport adaptat” , per la seva sensibilitat en integrar al món de l’esport persones amb discapacitat.

Els Premis Olímpia de l’Esport – comarques centrals de Barcelona (Bages, Berguedà, Anoia i Osona), impulsats per Esports de la Diputació, volen reconèixer l’esforç d’esportistes de totes les edats, així com la important tasca de clubs i entitats locals. L’acte va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el diputat d’Esports, Josep Salom; el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva; i el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; a més de diferents alcaldes i regidors de la zona.

Durant el lliurament dels Premis, on van assistir unes 400 persones, el diputat d’Esports, Josep Salom, va posar en valor tot allò que «suposa superació i treball, sobretot en els infants i la gent jove que s’aboquen a l’esport de forma altruista, aprenent i ensenyant les diferents modalitats esportives amb l’objectiu de construir un futur millor».

Els altres premiats de la vetllada van ser el, El pilot d’Avià, Marc Coma, tres vegades campió del Dakar, es va erigir en el guanyador com a “Millor esportista d’elit” dels Premis Olímpia de l’Espor, L’Escola Futbol Sala Gironella, pel seu projecte basat en els valors de l’esport i el joc en clau de futbol-sala en la categoria d'”Escola esportiva”. L’Escola Jesus Maria d’Igualada, fundada el 1941, es va endur el premi al “Millor equip esportiu”.

El “Tècnic esportiu” guardonat va ser Francesc Monclús, de l’Igualada Hoquei Club, com a entrenador històric del primer equip del club. L'”Esportista revelació” va ser l’osonenc Ferran Font, del Club Patí Vic, que amb només 16 anys ja es troba a l’elit de l’hoquei. El premi “Contribució a l’esport” va ser per el manresà Ton Perarnau, que durant 62 anys ha estat vinculat al club de La Salle Manresa i la “Constància esportiva” per a la també manresana, Teresa Forn, campiona d’ultramaratons.

El premi al “Joc net” va ser per al veterà esportista Robert Agramunt i els premis “Solidaris de l’esport”, per la Fundació Basquet Manresa, laFundació Esportiva Tona, l’Anoia Club Handbol Igualada i l’Associació esportiva Mountain Berguedà Trail Runners, quatre clubs que s’han mostrat sempre col·laboradors amb maratons i amb ajuda als infants. Finalment, el premi “In memoriam” va ser per al gimnasta olímpic manresà Andreu Vivó, que va morir fa uns mesos i que va ser homenatjat en el decurs de la gala.

Durant la festa, es va poder gaudir de les actuacions del grup Artístic de Vilanova del Camí, de la màgia del Mag Pota, l’actuació de Quatre jutges quatre gats, de la parella Adrià Martos i Evelina Bilalova, campions de Catalunya per clubs de Swing Manresa, i les patinadores del Club Patí de Tona.

El jurat dels Premis Olímpia estava format pel senador i exsecretari General de l’Esport, Josep Maldonado; el periodista Vicenç Comas; el tennista, Albert Costa i l’esportista Lourdes Miquel.

Enhorabona a tots!

COL·LABORA AMB LA XXa EDICIÓ DEL MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE

El 14 de juliol tindrà lloc una nova jornada de sensibilització i solidaritat amb les persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa i les seves famílies i la Fundació Esclerosi Múltiple necessita el teu suport.

 

Durant aquest dia més de 620 piscines d’arreu del país s’ompliran de milers de persones que es mullaran amb l’objectiu de recolzar als afectats i la tasca que desenvolupa la Fundació.

Per tal que aquest acte multitudinari sigui un èxit un any més, la Fundació Esclerosi Múltiple necessita la col·laboració de les persones voluntàries. Aquestes s’encarregaran d’informar sobre la malaltia i la tasca que porta a terme l’organització, animaran les piscines, gestionaran les inscripcions dels participants i vendran material de marxandatge.

 

Com col·laborar

Si vols fer voluntariat en aquest esdeveniment, només has d’emplenar aquesta fitxa i enviar-la a un d’aquests correus electrònics:

 

A més, dijous 27 de juny a les 18h se celebrarà una reunió informativa a la seu de la Fundació (C. Tamarit, 104 – Barcelona). Per assistir-hi, només cal confirmar l’assistència a través del 932.289.699

AMPANS i tres instituts del Bages posen en marxa el projecte d’inclusió social “Dos Rius”

La iniciativa forma part del pla educatiu que desenvolupa en el territori el Departament d’Ensenyament i pretén acostar dues realitats: la dels adolescents d’instituts i la de les persones amb disCapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

L’entitat AMPANS junt amb els centres de secundària Col·legi El Roser, Institut Castellet i el SI Bages Sud han engegat durant aquest curs el projecte “Dos Rius” que promou la inclusió social i el treball en xarxa. Els instituts hi participen a través dels seus dinamitzadors esportius i professors i l’entitat manresana ho fa mitjançant els joves del seu centre ocupacional “La Llum”. L’objectiu és que els dos col·lectius -adolescents d’institut i joves amb disCapacitat intel·lectualcomparteixin experiències, coneguin la realitat del dia a dia i, a la vegada, que a partir d’aquesta interacció aprenguin els uns dels altres.

El projecte, que forma part del pla educatiu del Departament d’Ensenyament, ha permès que tècnics d’AMPANS hagin anat als centres per parlar sobre la discapacitat intel·lectual, que els mateixos alumnes i mestres hagin visitat l’entitat, que els estudiants de secundària hagin dissenyat un recorregut conjunt a peu per Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí i que tots junts hagin participat en jocs esportius que han ajudat els estudiants entendre la discapacitat psíquica, física o sensorial i fomentar l’empatia i els valors de respecte, ajuda i treball en equip. Com l’experiència ha estat enriquidora i positiva, l’any que ve el projecte “Dos Rius” tindrà continuïtat durant el pròxim curs escolar.

UN NOI AMB PARAPLÈGIA POT AIXECAR-SE I MOURE LES CAMES GRÀCIES A UN ESTÍMUL EPIDURAL

Rob Summers, un nord-americà que va quedar paraplègic al patir un accident de trànsit el 2006, ha aconseguit aixecar-se i caminar gràcies a una combinació pionera d’estímul epidural i un intens entrenament físic. El treball, desenvolupat per investigadors de les universitats de Louisville i Califòrnia, als EUA, s’ha publicat a la revista mèdica The Lancet.

Summers és capaç de mantenir-se dret durant uns quants minuts, donant-se ell mateix l’impuls muscular necessari. Amb ajuda d’altres persones també pot fer diversos passos sobre una cinta i moure de manera voluntària els malucs, els genolls, els turmells i els dits dels peus. A més, ha recuperat parcialment el funcionament dels seus òrgans sexuals i de la seva bufeta.

Els investigadors van basar el seu projecte en l’estimulació elèctrica epidural contínua i directa de la part inferior de la medulla espinal del pacient, simulant els senyals que el cervell transmet en condicions normals per iniciar un moviment. Una vegada el senyal es transmet, la mateixa xarxa neurològica de la medulla, en combinació amb la informació sensorial que les cames envien, és capaç de dirigir els moviments del múscul i de les articulacions necessaris per posar-se dret i caminar, sempre amb l’ajuda d’altres persones.

L’altra clau va ser reeducar les xarxes neurològiques de la medulla de Summers per produir el moviment muscular necessari. L’entrenament va durar més de dos anys, i després d’això al pacient se li va implantar quirúrgicament a l’esquena un dispositiu d’estimulació elèctrica, que és el responsable de la voluntarietat dels moviments. Els autors esperen que el seu treball permeti als pacients que han patit lesions medullars portar una unitat portàtil d’estímul elèctric, però encara es mostren cauts: «És un gran pas endavant, però tenim un llarg camí per recórrer».

LES ASSOCIACIONS DE DISCAPACITATS ALERTEN QUE LES RETALLADES HAN PROVOCAT “UN RETROCÉS DE 30 ANYS” EN ELS SEUS DRETS

Dincat, la plataforma que agrupa el sector a Catalunya, veu la llei de la dependència amenaçada de desaparèixer

“No ens retalleu, no volem desaparèixer”. Aquest és el crit que fan els representants del col·lectiu de discapacitats de Catalunya en el vídeo de la campanya impulsada per la plataforma Dincat, que alerta de la pèrdua de drets que estan provocant les retallades. Amb el ‘hashtag’ #aixosiqueno, asseguren que les tisorades en les ajudes a les famílies o les places de centres de dia i altres serveis, entre d’altres, suposen un “retrocés de 30 anys” en les polítiques socials cap al col·lectiu.

Dincat, que agrupa 300 entitats que treballen per la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, assegura que el sector de la discapacitat intel·lectual ha patit una retallada de gairebé 53 milions d’euros, que es desglossen en més de 30 milions en l’àmbit del treball, uns 18 milions en serveis socials i més de 4,5 milions en educació.

A més, adverteix que si l’Estat no compleix les condicions econòmiques i no s’hi injecta pressupost la llei de la dependència està amenaçada de desaparèixer.

CONCURS TRACTUS

BASES

Participació: El concurs és obert a tothom, s’acceptarà una obra per participant.

-Format: Mides lliures, sense superar un quadrat de 40×40 cm.

-Tema: Es presentaran obres realitzades amb muntatges de cactus sobre trastos.

Els trastos poden ser de qualsevol tipus de materials reciclats i/o recuperats i decorats que serveixin com a contenidor o suport dels cactus.

-Exposició de les obres: Les obres estaran exposades en una de les sales del Casal de la Gent Gran, al c/Rocapervera 31 de Torelló, del 27 de maig a l’1 de juny.

-Recepció: Les obres s’entregaran a recepció del Casal, del 27 al 29 de juny.

-Presentació: Cal presetar l’obra junt amb un sobre tancat amb les dades del participant al seu interior, i que no i hagi cap dada identificativa del participant a l’exterior del sobre.

Al presentar-la a la recepció del Casal, s’enganxarà ima etiqueta identificativa amb un número a l’obra i el mateix número s’escriurà al sobre.

-Premis: L’acte de valoració del jurat i posterior entrega de premis es farà el divendres 31 de maig a les 4 de la tarda. Es disposen un primer, un segon i un tercer premi.

Els tres premiats rebràn un obsequi. Les obres premiades, queden a propietat del participant.

-Jurat: El jurat estarà format per un professional del ram de la floristeria, un professional del món de les arts plàstiques, un membre de la junta del Casal, i un membre del Grup Adfo-Torelló. La decisió del jurat serà inpal·leable.

-Recollida de les obres: dilluns dia 3 de juny, de 9,30 a 1 del matí i de 3,30 a 7 de la tarda.

Les obres no recollides passaràn a disposició del Grup Adfo-Torelló, reservant-se el dret de gestionar la seva destincació.

 

AMB COL·LABORACIÓ DE:

Equisteum Floristeria

info@equisteum.es

www.equisteum.es

c/Sant Bartomeu, 44-46

08570 Torelló

93 850 54 47

OBRE LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DELS AJUTS DEL PROGRAMA D’ATENCIÓ SOCIAL A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT (PUA) PER A L’ANY 2013

Us informem que ahir, dia 16 de maig, es van publicar al DOGC les següents Ordres:

Termini: 16 de juliol de 2013

 

Termini: 16 de juliol de 2013

 

Us adjuntem un síntesi de les dues Ordres.