header image

l’ACAB

L’Associació Contra l’Anorèxia i Bulímia és una entitat propera als familiars i malalts que pateixen un trastorn de comportament alimentari i dedicada a la sensibilització i la conscienciació  d’una societat que volem que s’agradi tal i com és.

L’ACAB és una entitat sense ànim de lucre que compta amb una llarga experiència i història. L’any 1992 anys un grup de pares i mares varen decidir unir-se per aconseguir diagnòstics i tractaments especialitzats, per garantir que tots els ciutadans hi podrien tenir accés i per vetllar que la societat, i en especial, els poders públics comprenguessin les consequències i els riscos que comporten els Trastorns de comportament alimentari (anorèxia, bulímia, trastorn per afartament-obesitat).

Avui, aquestes malalties afecten a 6 de cada 100 adolescents i joves catalans i també a moltes persones adultes que, a pesar de no tenir estudis sobre la prevalença, diàriament s’adrecen a nosaltres demanant ajut. Les conseqüències negatives en la salut i les famílies d’aquests malalts impedeixen assolir una bona qualitat de vida i un desenvolupament personal.

La nostra funció prioritària és atendre i acompanyar a les persones afectades per aquests trastorns i llurs famílies, ajudar-los en cada moment i en cada fase d’aquestes malalties.

A l’Associació contra l’anorèxia i la bulímia hi trobaràs:

Persones que t’acolliran, t’escoltaran i t’ajudaran a situar el problema i cercar-hi els camins per solucionar-lo.

Amb informació sobre:

 • Què és i com funciona la malaltia.
 • Quins són els símptomes que t’ajuden a detectar-la
 • Com millorar la relació amb el malalt o la malalta, durant el procés de la malaltia.
 • Quines coses pots fer  per ajudar en el procés de recuperació.
 • Quins professionals especialitzats  poden tractar-la
 • Com funcionen els tractaments
 • Quines ajudes econòmiques o d’altre tipus pots trobar

I com ho farem:

 • A través del servei d’atenció immediata. Al telèfon 93 454 92 75. En el següent horari: de dilluns a dijous de 9h a 14h i de 15h a 20h i divendres de 9h a 14h.
 • A través de les entrevistes individuals concertades prèviament per telèfon.
 • A través del GAM (Grup d’Ajuda Mútua), en el que, setmanalment, els pares i mares es reuneixen per recolzar-se mútuament i resoldre les emocions negatives que pot generar la malaltia i que compten amb el suport periòdic d’un especialista per resoldre dubtes i consultes que vagin apareixent.
 • A través de sessions informatives trimestrals que duen a terme l’equip d’especialistes  en Trastorns de la conducta alimentària de l’ACAB on, a partir dels casos particulars, s’aprofundeix en els aspectes que han de portar a una millor comprensió de la malaltia, a millorar les relacions amb la persona afectada i tot plegat a un millor pronòstic de recuperació.
Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor