header image

Vèncer l’anorèxia és més fàcil en família

Escrit per: acab | 4 novembre 2014 Comentaris tancats a Vèncer l’anorèxia és més fàcil en família |

familia

El diari ABC ha escrit un article en el que fa referència a un estudi realitzat per l’Escola de Medicina de la Universitat d’Stanford que defensa que és més fàcil sortir de l’anorèxia amb la implicació de la família que sense aquesta. L’estudi investiga el resultat de dues intervencions implicant a la família: primer, ensenyar als pares a ajudar als fills/es a menjar, i segon, ajudar als pares a resoldre els conflictes familiars.En aquells casos en els que la família havia format part activa del tractament els/les pacients van necessitar menys temps d’hospitalització i la seva recuperació va ser més ràpida i efectiva.

Observant els resultats d’aquest estudi sembla que val molt la pena comptar amb la família com a recurs terapèutic important. L’ajuda que la persona afectada rep per part de persones emocionalment significatives, com poden ser els pares, té un impacte molt positiu en la seva recuperació.

Què vol dir implicació per part de la família?

  • Que la família rebi informació sobre què són els TCA.
  • Que la família rebi pautes sobre com actuar i gestionar situacions habituals derivades del TCA com, per exemple, discussions entre els familiars.
  • Que la família rebi suport psicològic per a ells, per a que puguin gestionar de la forma més positiva possible les emocions i sentiments derivats de la situació.

A l’ACAB realitzem diverses activitats per a famílies amb l’objectiu de donar-los aquestes pautes i aquest suport per a que puguin formar part activa de la recuperació del seu fill/a. Si voleu més informació sobre aquestes activitats clíqueu en el següent enllaç: Què poden fer els pares?.

Per accedir a l’article original del diari ABC clíqueu aquí.

Classificat en: General

Categories

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor