header image

BENVINGUTS AL BLOC DE L’ACAB PER A FAMÍLIES

Escrit per: acab | 28 març 2011 | 3 Comentaris |

post 1L’Associació contra l’anorèxia i la bulímia (ACAB) va néixer l’any 1992 impulsada per pares i mares de persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària i amb el suport dels principals especialistes de Catalunya. L’objetiu de l’ACAB continua sent atendre i acompanyar a les persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària i llurs famílies, ajudar-los en cada moment i fase de la malaltia. L’emergència de les noves tecnologies i les possibilitats que ens ofereix actualment internet, ens ha impulsat a crear un espai virtual per acompanyar a les famílies i poder compartir amb elles i entre elles el que implica tenir un fill o filla malalt/a per un trastorn com l’anorèxia o la bulímia nervioses.

Les famílies molt sovint se senten desbordades especialment quan la malaltia irromp a les seves vides o quan fa molt de temps que es conviu amb un trastorn com l’anorèxia o la bulímia nervioses. Els sentiments de culpa, d’impotència, de ràbia… poden ser presents i alterar les relacions familiars. Conèixer millor en què consisteixen aquestes malalties, quins factors les desencadenen i compartir amb altres pares i mares els sentiments que desencadenen,  facilita una millor relació amb el fill/a malalt/a, la millora de la comunicació  familiar  i la possibilitat de posar límits a la malaltia. La intervenció i acompanyament positiu per part de la família estan reconeguts com un factor de bon pronòstic, per part dels experts, guies, protocols i plans de salut.

El bloc per a famílies de l’ACAB que avui es posa en marxa ens permetrà conèixer l’experiència de diferents famílies davant un trastorn de la conducta alimentària i quines actituds i estratègies els han ajudat a adquirir nous estils de comunicació i de relació. El bloc també dóna veu a diferents especialistes en trastorns de la conducta alimentària per tal de facilitar un espai de reflexió entorn els diferents temes que vagin plantejant les famílies. L’espai de l’expert permetrà clarificar dubtes sobre aquestes malalties i plantejar pautes que poden contribuir a una millor comprensió de trastorn com l’anorèxia i la bulímia nervioses.

Us animem a participar del nou espai virtual per a famílies esperem que esdevingui una eina útil per a pares i mares que malauradament conviuen amb un trastorn com l’anorèxia i la bulímia nervioses.

Cristina Carretero, psicòloga

Classificat en: General
Etiquetes: , , , , , ,

Categories

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor